Honden / nagels knippen

Alle honden hebben nagels die op een gegeven moment te lang kunnen worden. Honden die veel op stenen lopen of op harde vloeren in huis, zullen minder (snel) last hebben van te lange nagels. Dit komt omdat de nagels op de harde / ruwe vloeren sneller slijten.

Als u thuis alleen maar tapijt heeft slijten de honden nagels dus niet hard genoeg en zullen de nagels te lang worden na verloop van tijd.

Als de honden nagels te lang worden heeft u hond hier last van. Dit is vaak te zien als hij wat moeilijk loopt omdat de nagels eigen in de huid prikken tijdens het lopen. Nagels zijn te lang als er meer dan 0,5 cm van het leven aan nagel aanwezig is. Het leven is vaak wat rose van kleur. (dit is bij zwarte honden nagels natuurlijk moeilijk te zien.

Mocht je nou twijfelen met het knippen van de honden nagels over hoe ver je af mag knippen, bel dan eventueel eerst even met uw dieren arts of ga langs bij een professionele honden trim salon. Vaak hebben zij veel ervaring met het knippen van honden nagels.

vanuithuisbestellen