Honden / nagels knippen

Alle honden hebben nagels die op een gegeven moment te lang kunnen worden. Honden die veel op stenen lopen of op harde vloeren in huis, zullen minder (snel) last hebben van te lange nagels. Dit komt omdat de nagels op de harde / ruwe vloeren sneller slijten.

Als u thuis alleen maar tapijt heeft slijten de honden nagels dus niet hard genoeg en zullen de nagels te lang worden na verloop van tijd.

Als de honden nagels te lang worden heeft u hond hier last van. Dit is vaak te zien als hij wat moeilijk loopt omdat de nagels eigen in de huid prikken tijdens het lopen. Nagels zijn te lang als er meer dan 0,5 cm van het leven aan nagel aanwezig is. Het leven is vaak wat rose van kleur. (dit is bij zwarte honden nagels natuurlijk moeilijk te zien.

Mocht je nou twijfelen met het knippen van de honden nagels over hoe ver je af mag knippen, bel dan eventueel eerst even met uw dieren arts of ga langs bij een professionele honden trim salon. Vaak hebben zij veel ervaring met het knippen van honden nagels.

Teken vlooien

Teken kunnen zo’n beetje het hele jaar actief zijn. Hiervoor is het wel belangrijk dat de temperatuur niet te laag is.

Vooral in hele warme periodes zijn de teken het meest actief.

Over het algemeen begint het aantal actieve teken in de loop van maart op te lopen.

In april tot en met september worden de hoogste aantallen nimfen gemeten, waarbij de hoogste aantallen meestal in het voorjaar gemeten worden. In april loopt het aantal larven vaak sterk op. In juni tot en met september worden vaak de meeste larven waargenomen.

Mocht je nou willen kijken wanneer de teken het meest actief zijn, dan kun je dit doen op de website van tekenradar.nl.

Op deze website wordt bijgehouden wanneer de teken het actiefst zijn. Zo kunt u voorzorgs maatregelen nemen voor uw hond of kat.